mandag, december 22, 2008

Da klimaet blev hot. Connie Hedegaard

COP15. Det er det her, det handler om: Hvert år holder FN en klimakonference. I 2009 kommer den til at ligge i København den 7-18. december, nærmere bestemt i Bella Center. Og i år er den særlig, fordi alle lande på klimakonferencen i 2007 blev enige om, at det er i København, der skal indgås en ny, global klimaaftale.
Der forventes at komme 12-15.000 deltagere. Det tal dækker over både landenes forhandlere, erhvervsfolk og NGO'er. Overalt vil man kunne mærke, at der er klimakonference, om det så er metroen, vil den have sin egen COP15-lyd, når dørene åbner på Bella Center Station.
Klimakonferencer hedder altid noget med COP og så et tal. Det betyder "Conference of the Parties", hvor "parties" betyder de lande, der har tiltrådt Klimakonventionen fra 1992. Og da det er den 15. af slagsen, der bliver holdt i København, hedder den "COP15". Læs mere på Klima- og Energiministeriets nye hjemmeside eller på COP15-hjemmesiden.

Og hvad der så skal forhandles om i København, og hvad der er gået forud, det har klima- og energiminister Connie Hedegaard skrevet en bog om. Denne.

Gyldendal 2008. 255 sider.