lørdag, januar 14, 2006

Om et øjeblik i himlen. Christian Dorph og Simon Pasternak

Oktober 2005
BANG-BANG. Den er skidegod! Der er virkelig meget knald på, masser af død og blod og porno, det hele ret voldsomt undervejs. Men også et sindssygt indviklet plot med tusind tråde, det bliver svært at kende dem fra hinanden. Jeg tænkte nok, at de ikke skulle være så uforsigtige med Lenin-nålen. Jaan Farkas, psykolog og teatermand og tidligere kz-fange trækker tråde tilbage til Hylster. Simon Spies er med i bogen med replikker – må man overhovedet det? Og i øvrigt at lægge Bang-ægteparret så tæt op af Margit og Erik Brandt, nå, det er ikke så slemt. Sproget er en smurt maskine. Dorph fortalte, at én af dem var skåret over Jørgen Leth – det må være filmmanden Lapinsky – eller er det kunstexcentrikeren Bonnard? Udenpå er der en skulptur af en kvinde, hun er ligesom resten af bogen malet blå.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hyper-velskrevet og glimrende roman. Der kommer med garanti endnu bedre værker fra Dorph/Pasternak, når de liiiiige får luget ud i den københavnske streetnamedropping og den skurende sammenbanding af facts og fikion. Hvor er der to og præcis to navngivne, historiske personer med (Simon Spies og Ib 'Stalino' Nørlund), når andre optræder under slet slørede alias'er (Jan Bonnard=Jan Bonde, Hans Hidler=Hans Hetler, ægteparret Bang=Brandt)?

Og skal næste romans plot være lige så kompliceret, vil et personregister være velkomment.

Glæder mig til næste bog!

9:43 AM  
Blogger Ida Ebbensgaard said...

Hey bøge, ja, det er en god bog, ikke.

Jeg hører faktisk, at den næste allerede er i pipeline, skulle foregå i den uge i 70'erne, hvor Knud Heinesen siger, at vi kører mod afgrunden.

1:47 PM  

Send en kommentar

<< Home