onsdag, december 29, 2010

Nul Røvhuller-reglen. Robert I. Sutton

KARNOV. En lille håndbog i alle de røvhuller - herunder fra tid til anden også én selv - som får lov at hærge arbejdspladser i årevis, og hvad man kan gøre for at tackle dem. I modsætning til danske bøger som "Psykopater i jakkesæt" m.m. handler denne bog ikke om, at det er SYND for den, der læser den, og at det helt sikkert er din kollega/chef/eleverne, der er idioter, og dig, der er en forfulgt, mobbet stakkel (dog falder det danske forord i netop den fælde), men om, at der findes træk, som man skal undgå, både hos sig selv og andre.

Sutton beskriver, at røvhulsattitude smitter, og at røvhuller skal sparkes på porten - og det er altså ikke kun chefens opgave at håndtere situationen, selvom vedkommende selvfølgelig til sidst har ansvaret - det er alles opgave. Sjovt nok beskriver bogen også, hvordan der på kort bane kan være fordele eller ligefrem nødvendighed i at være et røvhul fra tid til anden.

Det er nok lige at stramme den at gøre en bog ud af Suttons pointer - det er basalt set en lang artikel, der er blæst op. Det er en sjov, letlæst lille bog, som mest af alt beviser en himmelvid forskel i formidlingsevner mellem danske og amerikanske professorer. Men betal ikke penge for den. Lån den i stedet, den kan læses på en eftermiddag.

Gyldendal Business, 2008, 205 meget små sider.