lørdag, januar 27, 2007

Tyskland, en rejse. Wolfgang Büscher

SINN. Så' der tysklandshistorie, Wolfgang Büscher er på farten igen, denne gang rundt om Tysklands grænser. Igen er det ekstremt pakket sprog og fortælling (den tager lang tid at læse). Rundt i sporene på kejsere, nazister, smuglere, helt almindelige mennesker med almindeligt ualmindelige historier.
Tyskerne forsøger at tage livtag med deres historie, og det er ikke nemt. "Sommetider synes jeg, at tyskerne virkede som faldet ud af tiden og forsigtigt bragt tilbage i den igen. Som en flygtningekolonne fra intetheden, som nu, noget forvildet, stod over for disse noget forvildede vidnesbyrd: Skal det engang have været os?" (S.41)

Gyldendals Bogklubber 2006. 208 s.

4 Comments:

Blogger Unknown said...

Hej Ida,
godt at blive mindet om denne bog, som jeg lovede mig selv at læse, da jeg først hørte om den!
Var der i øvrigt noget med, at vi skulle drikke kaffe en dag?

Lasse (Testrup 98)
lassehoff@gmail.com

9:31 AM  
Blogger Ida Ebbensgaard said...

Ja, den er virkelig god. Helt ekstremt pakket sprogligt, det er som at læse 120 reportager, reduceret til det bliver så tæt som kondenseret mælk. Man kan kun læse 10 sider af gangen, så bliver man nødt til at lægge den væk og tænke og fordøje, inden man kan komme videre.

kaffe, helt sikkert.

ida.

12:57 PM  
Blogger Martin Glaz Serup said...

Kondenseret mælk?

10:56 PM  
Blogger Ida Ebbensgaard said...

Jep.

Kondenseret mælk bliver til toffee, hvis man behandler det ordentligt. Men pas på. Det kan eksplodere.

Her er en opskrift på, hvad man kan bruge det til fra Mads Kok, michelin-kokken på State of Mind.

Banoffee pie * Toffee og banantærte

Mørdejsbund
35 g mandler
150 g smør
90 g flormelis
lidt salt
2 æg
250 g mel

Toffee
1 dåse kondenseret mælk kogt seks timer konstant under vand! Hvis dåsen ikke bliver holdt konstant under vand, kan den eksplodere. Afkøles.

Bananskiver af 1 banan skåret i tynde skiver

Flødeskum med vanille
2 dl piskefløde
1 skefuld flormelis
Kvart stang vanille

Mandlerne blendes fint. Røres sammen med blødt smør og flormelis, til det bliver hvidt og luftigt. Æggene røres i et af gangen, sammen med et knips salt. Melet røres i lidt af gangen. Ikke røre for meget! Dejen samles og lægges på køl i en time. Mørdejen rulles ud og lægges i et smurt tærtefad, lad dejen hænge ud over kanten, prikkes med en gaffel og stilles på køl i 20 minutter. Bages cirka 12-15 minutter ved 175 grader. Pisk fløden let med flormelis og vanillekorn. Kanterne skæres rene og toffeen smøres på i et tykt lag a la nutella på en mariekiks. Bananskiverne fordeles og flødeskummet sprøjtes på toppen. Riv evt. lidt mørk chokolade over tærten. Velbekomme.

12:15 AM  

Send en kommentar

<< Home