søndag, juli 22, 2007

Doppler. Erlend Loe.

KOMPETENCEJAGTEN. Endelig har jeg fået tid til at tæve et par bøger igen, og Erland Loe indeholder ingen stigninger uden for kategori, så han er fin at starte op på. Han er ret finurligsjov, lidt lissom i Naiv.Super. og faktisk indeholder netop Doppler en meget fin kritik af det moderne, kompetente menneske, som har et kompetent job og kompetente børn og fører kompetente samtaler med sine kompetente venner - og så slår han hovedet og flytter ud i skoven. Og så vender han lige vrangen ud, så det kompetente bliver absurd, og selvom han ihærdigt forsøger at være alene, omgiver han sig pludselig med særlinge og indbrudstyve og højrefløjsfolk, som alle viser sig at være kompetente på en helt ny måde. Alene at han har en elg, der hedder Bongo, er jo hele bogen værd. Så hvem har slået hovedet - ham eller de andre? Ham eller os andre? Rend mig i kompetencerne, som Carlsen ville sige ...

3 Comments:

Blogger - said...

Hej Ida

Vi (kæreste og jeg, indlogeret på Hotel Scandic, på vej til Sisimiut torsdag, nyansatte og temmelig spændte) sad sjovt nok her til middag og talte om netop Loes bøger. Eller rettere: Fakta om Finland og Doppler. Der blev ikke fremlagt banebrydende eksplorativ samfundsvidenskab, men dog bemærkede den ene af os, at Loe på sin egen meget norsk-maniske måde trods sit forfatterskabs tilsyneladende lethed rammer toner, der kan minde om den samme udstilling af det absurde i det eksistentielle. Vi forholdt os retten til, ud fra manglende kompetence på dette område, ikke at namedroppe de pågældende franske forfatteres værker fra 50-60erne eller hvornår det var. Udelukkende slog det os, at der hos Loe er en evne til at ikke bare udstille, men også komisk kommentere på menneskets væren/varen/virren. Eller hvad den teoretiske tone nu skal være i denne uge.

Tillyke med det nye job hos Connie. Det er fanme flot!

Vi ses i øvrigt ikke på StateOfMind til vinter. Grønland kommer i vejen. Men næste gang du og ministeren skal på ekskursion, så er i velkomne til at crashe på en sofa i Sisimiut.

- mads

10:17 PM  
Blogger Ida Ebbensgaard said...

Hej Mads,
Jeg skal faktisk til grønland på fredag og fem dage frem - men ikke til sisimiut: Jeg skal til Kangerlussuaq; Illuisat og så Nuuk. Og jeg gætter ikke på, at distancerne i Grønland tillader, at man lige stikker hovedet forbi nabobyer.

Har du det godt deroppe? Hvad er det nu, du laver? Og hvad FANDEN skal man pakke udover myggespray og (i wish) solbriller?.

kh ida.

8:31 PM  
Blogger - said...

Hej Ida

Vi rejser faktisk først i morgen tidlig (torsdag), og kommer til Sisimiut midt på dagen lader os indlogere på sømandshjemmet, og gør derefter byen usikker. Men hu hej det kunne have været fornøjeligt med et besøg. Skal I ud og se på isbjerge?

Så lige vejrudsigten og talte med nogen deroppefra. Det regner. Og kommer til at regne den næste uges tid... I hvert fald i Sisimiut. Hverken myggespray eller solbriller er jo behændige i den slags vejr. Men når det er syv grader og regn, så er der vel andre boller på suppen. Og ved isen er en hue sikkert fin.

Jeg er ansat i Sisimiut kommune (projektmedarbejder) og skal deltage i effektueringen af den kommende strukturreform. Sisimiut skal slås sammen med Maniitsoq mod syd.

Min kæreste er lærer og er ansat på en af byskolerne.

Nå. Det er sengetid. Vi skal op klokken halv seks.

10:03 PM  

Send en kommentar

<< Home