onsdag, december 28, 2011

De Ufuldkomne. Tom Rachman

PRESSEN. Guf for enhver journalist, måske især de skrivende. Bogen foregår på en Herald Tribune-agtig redaktion, dog i Rom. Man møder enhver journalisttype, som en redaktion byder på - og uundgåeligt møder man undervejs også sig selv i forskellige variationer. Og så er den fyldt med sandheder fra journalistikkens excentriske verden, hvor logik og moralsk tyngdekraft af og til bøjes.

Det hele er samlet i en smuk krans af mindre fortællinger med hver deres hovedperson. Men de står ikke adskilte, historierne fletter sig ind og ud af hinanden, samlet af et historisk spor, som kulminerer til sidst. Og så er der selvfølgelig også en universel love story bag det hele, gotta love it!

Det er skarpt, det er skægt, og man blæser lige igennem den. Men det er også FOR karikeret i sine personbeskrivelser til min smag - flere af karaktererne er MEGET neurotiske eller uudholdelige eller bitches. Det er bedst, hvor tumpen blir helt, hvor bitchen blir blød, hvor stjernen blir nar. Man behøver ikke at give en karakter rød næse og en sjov hat på, før vi forstår, at han er en klovn.

Politikens Forlag, 2011, 280 sider.